Endelig plassering av side by side kjøleskap i nytt hjem

Slik Flytter du et side by side kjøleskap Enkelt og Trygt 2024

Å flytte et stort apparat som et side by side kjøleskap kan virke overveldende. Men med riktig forberedelse og veiledning, kan du flytte kjøleskapet ditt trygt og effektivt. I denne guiden vil du lære alt du trenger for en problemfri flytteprosess.

Forberedelser før du flytter kjøleskapet

Å flytte et side-by-side kjøleskap krever mer enn bare muskelkraft. En nøye forberedelse er essensiell for å sikre at både kjøleskapet og omgivelsene dine forblir uskadd gjennom hele prosessen. Her er noen grundige trinn du bør følge:

1. Tømme kjøleskapet: Start med å tømme kjøleskapet for alle matvarer. Det er viktig at kjøleskapet er lett og uten løse gjenstander som kan bevege seg rundt under transport. Dette er også en god anledning til å sortere og kaste ut mat som har gått ut på dato.

2. Rengjøre innsiden: Når kjøleskapet er tømt, fortsett med å gi det en grundig rengjøring. Fjern hyller, skuffer og andre avtakbare deler og vask dem separat. Bruk en mild såpe og en myk klut til å vaske innsiden av kjøleskapet. Dette vil ikke bare forhindre dårlig lukt og vekst av mugg, men også sikre at kjøleskapet er rent og klart til å brukes igjen så snart det er på plass i ditt nye hjem.

3. Tørke og avriming: Etter rengjøring, la kjøleskapet stå åpent for å tørke helt. Hvis kjøleskapet har en ismaskin eller vanndispenser, sørg for å avrime den og tømme vannledningene. Dette forhindrer lekkasjer og potensiell vannskade under flytting.

4. Sikre løse deler: Før kjøleskapet flyttes, er det viktig å sikre alle løse deler. Bruk maskeringstape eller strekkfilm til å feste hyller, skuffer og dører. Dette forhindrer at de beveger seg rundt eller faller ut under transport. Hvis kjøleskapet har en automatisk ismaskin, sørg for å koble fra og sikre eventuelle ledninger eller slanger.

5. Koble fra strøm: Koble kjøleskapet fra strømmen minst 24 timer før flyttingen. Dette gir kjølesystemet tid til å avkjøle seg og kjølemiddelet tid til å stabilisere seg. Pass på å rulle sammen strømledningen og tape den fast til kjøleskapets side for å forhindre snubling eller skade.

6. Mål og planlegg: Mål kjøleskapet og sammenlign målene med døråpningene i både din nåværende og nye bolig. Planlegg ruten kjøleskapet skal tas gjennom for å sikre at det passerer gjennom dører, ned trapper og rundt hjørner. Dette kan spare deg for mye tid og frustrasjon på flyttedagen.

Ved å følge disse forberedende trinnene, vil du ikke bare sikre kjøleskapet ditt mot skader, men også legge grunnlaget for en trygg og effektiv flytteprosess.

Nødvendig utstyr for å flytte et side by side kjøleskap

Du vil trenge noen verktøy for å flytte kjøleskapet trygt:

  • Dolly: En sterk dolly eller tralle er essensiell for å flytte kjøleskapet uten å skade gulvet. Dette er en dolly tralle 
  • Flyttebånd: Spesielle bånd kan hjelpe deg med å sikre kjøleskapet på dollyen.
  • Glidebrett: Dette hjelper deg med å flytte kjøleskapet over ulike underlag uten skade.

Trinn-for-trinn: Flytting av kjøleskapet

  1. Sikre kjøleskapet: Fest kjøleskapet forsvarlig til dollyen med flyttebånd.
  2. Flytte: Bruk dollyen til å forsiktig flytte kjøleskapet. Ha en assistent til å hjelpe deg med å styre og balansere lasten.
  3. Transport: Når kjøleskapet er i flyttebilen, sikre det godt så det ikke velter.

Plassering og innstilling på nytt sted

Når kjøleskapet er på plass i ditt nye hjem, juster det slik at det står i vater. Dette sikrer optimal ytelse og forlenger levetiden. Vent minst et par timer før du slår det på igjen, slik at kjølemiddelet får stabilisere seg.

Vanlige feil å unngå

  • Ikke flytt kjøleskapet liggende: Dette kan skade kjølesystemet.
  • Ikke rush prosessen: Ta deg tid til å sikre alt ordentlig for å unngå skader.

Ekstra tips for en trygg flytting av side by side kjøleskap

  • Planlegg ruten: Sørg for at veien til flyttebilen er fri for hindringer.
  • Kommuniser: Jobb sammen med teamet ditt for å sikre en sikker flytting.

Konklusjon

Å flytte et side by side kjøleskap trenger ikke å være en skremmende oppgave. Med riktig forberedelse, verktøy og teknikker, kan du flytte kjøleskapet ditt trygt og effektivt. Følg denne guiden, og du vil være godt på vei til en vellykket flytteprosess.

Les også: Slik flytter du kjøleskap

Få tilbud

Ofte stilte spørsmål

Skal du flytte som bedrift, privat eller internasjonalt så anbefaler vi å bruke flytteskjema. Der er den informasjonen vi trenger for å kunne gi deg et mest mulig nøyaktig tilbud