Flytte med barn

Flytte med barn

Våre beste tips for å flytte med barn

Å flytte kan være vanskelig nok uten å ha barna på slep. Les de beste tipsene for å flytte med barn for en enklere og smidigere flytting.

Det er mye å tenke på når du flytter hjem. Hvor vil du bo? Har du tid til å pakke alt? Hvilket flyttefirma ønsker du å bruke? Men kanskje viktigst, hvordan vil barna dine takle flyttingen? Å flytte hjem er vanskelig nok som det er, men med barna involvert er det plutselig mye mer man må tenke over.

Våre beste tips for å flytte med barn:

Kommuniser og planlegg fremover

Hvis du har bestemt deg for å flytte familien din, er det beste du kan gjøre for barnet ditt å kommunisere med dem tidlig i beslutningsprosessen. Jo mer tid barna har å forberede seg mentalt på et trekk, jo bedre. Hvis de vet hva de kan forvente, vil ikke endringen virke som en slik utfordring når den først skjer. Men sørg for å la unødvendig eller stressende informasjon være ute – barn trenger ikke å bekymre seg for økonomiske påkjenninger!

Involver barna ved å svare på spørsmål de måtte ha om flyttingen åpent og diskutere ideer sammen som familie. Ved å fortelle dem at deres mening betyr noe, vil de føle seg mer involvert i flytteprosessen og forhåpentligvis mindre overveldet av ideen om å flytte. Du bør gi dem oppgaver og gjøremål som passer for barnas alder. Hvis barna dine er gamle nok, kan du be om deres mening om hjemmene du vurderer eller hvilke fargevalg du velger mellom. Du kan til og med be om hjelpen deres med å organisere et garasjesalg for å kvitte deg med gamle ting du ikke trenger lenger, eller spørre hvordan de vil dekorere det nye soverommet.

 

Få barna involvert

Flytte med barn

Bli begeistret sammen

Barn er intuitive og vil hente følelsene dine om å flytte hjem. Så husk å snakke om det nye hjemmet med spenning og prøv å ikke la bekymringer eller stress vise seg. Nevn hvor vakkert det nye hjemmet er, de flotte fasilitetene i nabolaget og hvor fantastisk den nye skolen deres vil være. Nevn nye steder du vet at de vil like, for eksempel det lokale badelandet, lekeplasser eller dyrebutikker.

 

Besøk nabolaget

For å hjelpe barna dine med å tilpasse seg farten, kan det være lurt å besøke det nye nabolaget ditt på forhånd. Selvfølgelig kan ikke alle gjøre dette (spesielt hvis du flytter i utlandet eller utenlands!). Men hvis du kan, kan du prøve å besøke parker, restauranter eller teatre i det nye nabolaget ditt for å skape positive opplevelser og hjelpe barna med å tilpasse seg.

 

VIDEO: Slik pakker du service

 

Hold deg til din daglige rutine

Til tross for hva barna dine kan fortelle deg, trives barna med en god rutine. Å flytte kommer med mange nye ting, men å holde seg til en rutine kan hjelpe til med å avgjøre barns bekymringer rundt å flytte og hjelpe dem å bosette seg i sitt nye hjem. Å pakke ut kjente gjenstander i det nye hjemmet ditt kan også hjelpe barna til å føle seg kjent med omgivelsene og mer til rette i deres nye hjem. Å pakke ut sentimentelle gjenstander som bilderammer eller elskede bamser før noe annet kan hjelpe barna til å føle seg komfortable.

Vennskap er viktig

Å ha et sterkt sosialt nettverk er grunnleggende for både voksne og barn. Ofte er barn (og spesielt tenåringer) mest opptatt av å måtte legge igjen vennene sine og få nye. Å få nye venner og bryte inn i sosiale grupper er ingen enkel oppgave. Ved å holde kontakten med gamle venner via sosiale medier eller video chat, kan barna bidra til å lette byrden ved å flytte bort fra sine gamle venner. Det kan være lurt å hjelpe barna dine med å få nye venner ved å registrere dem for fritidsaktiviteter eller sportsgrupper de liker.

 

Håper disse tipsene har vært til hjelp for dere i en stressende periode med flytting med barn, lykke til med flytting 

 

Ønsker du å ta en prat om ditt neste flytteprosjekt? Hør med oss da vel 

 

Få tilbud

Ofte stilte spørsmål

Hva koster flytting?

Skal du flytte som bedrift, privat eller internasjonalt så anbefaler vi å bruke flytteskjema. Der er den informasjonen vi trenger for å kunne gi deg et mest mulig nøyaktig tilbud

Jeg vet ikke hvor mye jeg har som skal flyttes

Ring oss eller kontakt oss her og be om en befaring. Vi utfører befaringer alle hverdager mellom 09.00 – 15.00 og dette er kostnadsfritt og helt uforpliktende

Tar dere flytte jobber kveld og helger?

Vi jobber også kvelder og helger. Med et tillegg på 50% etter 16.00. 50% på lørdager og 100% på søndager.

Emballasje

Hvor får man tak i emballasje? Du kan kjøpe esker hvor som helst, Ikea, Clas Olson, Biltema, Jula eller du kan kjøpe å få det levert på døren gjennom vår nettbutikk

Hvor lenge i forveien må man bestille

Flytting er som regel sesongbetont, så beregn gjerne 2 uker i forkant. I sesong (sommer) bør en nok booke enda lenger i forveien, selv om vi er meget tilpasningsdyktige

Hvordan betaler man?

Du kan betale med bankkort eller gjennom Vipps etter at jobben er utført. Hvis du ønsker faktura må dette opplyses om på forhånd.

Bærer dere våre eiendeler der vi ønsker?

Vi løfter alle eiendelene dine dit du måtte ønske. Det er fint om en person kan være tilstede for å gi oss beskjed om hvor vi skal legge gjenstandene.

Kan dere hjelpe og kaste ting?

Vi hjelper deg gjerne med å kvitte deg med gjenstander du ikke lenger har behov for. Vi ordner også med container om du har mye som skal kastes