flytte-kjoleskap

Flytte kjøleskap – slik gjør du det selv, på best mulig måte

Du kan spare penger ved å flytte et kjøleskap selv. Men er det gjennomførbart? Ja, hvis du tar deg tid til å lære å flytte kjøleskap på riktig måte. Ikke bare er kjøleskap tunge og klumpete, men de er også kostbare. Du kan imidlertid gjøre jobben mye enklere ved å vite hvordan du skal flytte kjøleskap ordentlig.

Avhengig av situasjonen din, kan det noen ganger være best å overlate denne jobben til fagfolkene. Denne guiden hjelper deg med å flytte kjøleskap fra A til B, uavhengig av hvor langt det skal flyttes. 

Du vil trenge:

Dolly med stropper
Målebånd
Skrutrekker eller drill
Flyttetepper
Bånd eller tau
Minimum to personer

Følg disse trinnene for å flytte kjøleskap trygt

  1. Rengjør og tin skapet. 

Det første trinnet for å flytte et kjøleskap er å preppe det grundig. Forsikre deg om at du tømmer alt innholdet og enten kaster det eller oppbevarer det i en kjøligere. Planlegg fremover ved å spise alle forgjengelige ting i ukene frem til flyttingen. Etter at maten er fjernet, rengjør du alle overflater grundig med en blanding av natron og vann. Smelt eventuell gjenværende is i fryseren med en hårføner og rens opp vannet. Smelting av disse overflatene på forhånd vil forhindre tilfeldige vannlekkasjer under flyttingen.

Til slutt, slå av kjøleskapet minst noen timer før du flytter.

  1. Koble fra kjøleskapet i henhold til bruksanvisningen.

Hvis du har en ismaskin og et vannfilter i kjøleskapet ditt, må du huske å koble fra disse i god tid på forhånd ved å bruke instruksjonsboken. De fleste flyttebyrå vil ikke koble fra kjøleskapet for deg. Etter at kjøleskapet er koblet fra og koblet helt ut, beskytt det ved å rulle opp ledningen og tape den på baksiden av kjøleskapet. Enten fjerner kjøleskapdørene i henhold til bruksanvisningen, eller fest dem lukket ved hjelp av strikkesnorer eller tau. Pakk utsiden av kjøleskapet i bevegelige tepper eller annen demping for å forhindre dings og riper.

For ekstra beskyttelse: Fjern kjøleskapskuffer og glasshyller for sikker transport. Hvis du ikke skal langt, kan du tape skuffer på plass i stedet.

  1. Mål kjøleskap og døråpninger.

Hvordan du flytter kjøleskapet ditt, vil i stor grad være avhengig av hvor bredt det er og hvor trange døråpninger er. I noen tilfeller må du fjerne både dørene i hjemmet og dørene på kjøleskapet slik at de kan passe gjennom. Ta et målebånd og notatblokk, og not deretter ned høyden, bredden og dybden på kjøleskapet. Mål deretter høyden og bredden på dørene og gangene dine. Lag en plan for hvordan du skal plassere kjøleskapet gjennom hver døråpning. Det siste du ønsker er å ha kjøleskapet på dolly prøver å skyve det gjennom en dør, først da å innse at det ikke vil passe.

  1. Sikre kjøleskap for transporten

Unngå å legge kjøleskapet på siden hvis mulig. Fest kjøleskapet til bilen ved hjelp av ekstra stropper langs toppen og sidene av kjøleskapet. 

 

Hvor lenge skal kjøleskap stå etter flytting?

La kjøleskapet stå oppreist dersom du har fraktet det liggende i minst et par timer før du kobler det i
Hvis du trenger å gå opp en trapp, kan du vurdere å plassere en ekstra person nederst. De kan hjelpe deg med å løfte kjøleskapet opp trappene når du drar dolly opp et trinn av gangen.

Ønsker du hjelp til å utføre dette av fagfolk, ta kontakt da vel

 

Hvor lenge skal kjøleskap stå etter flytting?

Få tilbud

Ofte stilte spørsmål

Hva koster flytting?

Skal du flytte som bedrift, privat eller internasjonalt så anbefaler vi å bruke flytteskjema. Der er den informasjonen vi trenger for å kunne gi deg et mest mulig nøyaktig tilbud

Jeg vet ikke hvor mye jeg har som skal flyttes

Ring oss eller kontakt oss her og be om en befaring. Vi utfører befaringer alle hverdager mellom 09.00 – 15.00 og dette er kostnadsfritt og helt uforpliktende

Tar dere flytte jobber kveld og helger?

Vi jobber også kvelder og helger. Med et tillegg på 50% etter 16.00. 50% på lørdager og 100% på søndager.

Emballasje

Hvor får man tak i emballasje? Du kan kjøpe esker hvor som helst, Ikea, Clas Olson, Biltema, Jula eller du kan kjøpe å få det levert på døren gjennom vår nettbutikk

Hvor lenge i forveien må man bestille

Flytting er som regel sesongbetont, så beregn gjerne 2 uker i forkant. I sesong (sommer) bør en nok booke enda lenger i forveien, selv om vi er meget tilpasningsdyktige

Hvordan betaler man?

Du kan betale med bankkort eller gjennom Vipps etter at jobben er utført. Hvis du ønsker faktura må dette opplyses om på forhånd.

Bærer dere våre eiendeler der vi ønsker?

Vi løfter alle eiendelene dine dit du måtte ønske. Det er fint om en person kan være tilstede for å gi oss beskjed om hvor vi skal legge gjenstandene.

Kan dere hjelpe og kaste ting?

Vi hjelper deg gjerne med å kvitte deg med gjenstander du ikke lenger har behov for. Vi ordner også med container om du har mye som skal kastes