Flytte fra Stavanger til Oslo

Flytte fra Stavanger til Oslo – den ultimate guide 2023

Flytte fra Stavanger til Oslo til en ny by kan være både spennende og stressende. Spesielt når man flytter til en annen by som Oslo, som har en stor befolkning og en livlig kultur. Derfor har vi samlet denne ultimate guiden for deg som vurderer å flytte fra Stavanger til Oslo.

Planlegging

Det aller viktigste når man skal flytte til en ny by er å planlegge i god tid. Jo tidligere du begynner å planlegge, jo enklere blir flyttingen. Her er noen tips som vil hjelpe deg med planleggingen:

 1. Legg en plan for økonomien din. Flytting til en ny by kan være dyrt, så det er viktig å sørge for at du har nok penger til å dekke alle kostnadene.
 2. Lei en flyttebyrå. Flyttebyråer kan ta seg av alt arbeidet med å pakke og transportere dine eiendeler, noe som kan spare deg for mye tid og stress.
 3. Søk etter bolig i god tid. Jo tidligere du søker etter bolig, jo større er sjansene dine for å finne akkurat det du leter etter.

Boligsøk

Når du har begynt å planlegge flyttingen din til Oslo, er det på tide å begynne å lete etter en bolig. Her er noen tips for en vellykket boligsøk:

 1. Bestem deg for hvor i Oslo du vil bo. Oslo har mange forskjellige områder med forskjellige atmosfærer, så det er viktig å velge det området som passer best for deg.
 2. Søk etter boliger på nettet. Det finnes mange nettsider som tilbyr oversikt over ledige boliger i Oslo.
 3. Besøk de boligene du er interessert i. Det er viktig å besøke boligene du er interessert i før du tar en beslutning om å leie eller kjøpe.

Bosituasjonen i Oslo

Oslo er en av Norges største byer, og det er derfor ingen overraskelse at boligmarkedet i byen er konkurransedyktig. Derfor er det viktig å være forberedt på en tøff boligsøk når man skal flytte til Oslo. Her er noen tips for å gjøre boligsøken enklere:

 1. Vær forberedt på å bruke litt mer penger enn du ville gjort i Stavanger. Boliger i Oslo er ofte dyrere enn i andre byer, så det er viktig å ha en økonomisk plan for hva du har råd til.
  1. Vær fleksibel. Det kan være at du ikke finner akkurat den boligen du drømmer om, så vær åpen for alternative løsninger.
  2. Samarbeid med en megler. En megler kan hjelpe deg med å finne en bolig som passer dine behov og ønsker, og de har ofte god kunnskap om boligmarkedet i Oslo.

   Oppsummering

   Flytting fra Stavanger til Oslo kan være en stor omveltning, men med riktig planlegging og forberedelse kan du gjøre det til en vellykket opplevelse. Planlegg økonomien din, lei en flyttebyrå, søk etter bolig i god tid, vær forberedt på en tøff boligsøk og samarbeid med en megler for å gjøre flyttingen til en suksess.

Få tilbud

Ofte stilte spørsmål

Hva koster flytting?

Skal du flytte som bedrift, privat eller internasjonalt så anbefaler vi å bruke flytteskjema. Der er den informasjonen vi trenger for å kunne gi deg et mest mulig nøyaktig tilbud

Jeg vet ikke hvor mye jeg har som skal flyttes

Ring oss eller kontakt oss her og be om en befaring. Vi utfører befaringer alle hverdager mellom 09.00 – 15.00 og dette er kostnadsfritt og helt uforpliktende

Tar dere flytte jobber kveld og helger?

Vi jobber også kvelder og helger. Med et tillegg på 50% etter 16.00. 50% på lørdager og 100% på søndager.

Emballasje

Hvor får man tak i emballasje? Du kan kjøpe esker hvor som helst, Ikea, Clas Olson, Biltema, Jula eller du kan kjøpe å få det levert på døren gjennom vår nettbutikk

Hvor lenge i forveien må man bestille

Flytting er som regel sesongbetont, så beregn gjerne 2 uker i forkant. I sesong (sommer) bør en nok booke enda lenger i forveien, selv om vi er meget tilpasningsdyktige

Hvordan betaler man?

Du kan betale med bankkort eller gjennom Vipps etter at jobben er utført. Hvis du ønsker faktura må dette opplyses om på forhånd.

Bærer dere våre eiendeler der vi ønsker?

Vi løfter alle eiendelene dine dit du måtte ønske. Det er fint om en person kan være tilstede for å gi oss beskjed om hvor vi skal legge gjenstandene.

Kan dere hjelpe og kaste ting?

Vi hjelper deg gjerne med å kvitte deg med gjenstander du ikke lenger har behov for. Vi ordner også med container om du har mye som skal kastes